Ozimnica
PRIPRAVITE SLASTNO
DOMAČO OZIMNICO
Poskrbite za zdravo, sočno in okusno hrano.
Ni lepšega, kot sredi mrzle zime odpreti kozarček doma vloženega sadja in zelenjave
ali pa preliti testenine z domačo paradižnikovo omako. Se strinjate?
Ne spreglejte: Vlaganje | Kuhanje marmelad in džemov | Vinogradništvo | Kisanje in fermetacija | Vakumiranje in sušenje
Priporočamo vam
Vlaganje sadja in zelenjave
Vlaganje sadja in zelenjave je eden najstarejših načinov shranjevanja živil. Takšna živila nas razveseljujejo v hladnejših mesecih, ko izbira sezonskih živil ni tako pestra kot v toplejši polovici leta. Opravilo je lahko nadvse prijetno in sproščujoče, če se nanj seveda ustrezno pripravimo. Oglejte si našo ponudbo izdelkov, v nasvetih pa vas bomo seznanili, na kaj morate pri vlaganju paziti, prav tako pa vas bomo oskrbeli tudi z okusnimi in zanimivimi recepti za pripravo domače ozimnice.
Vlaganje, vaše najboljše opravilo za hladne zimske dni!
Vlaganje sadja in zelenjave je eden najstarejših načinov shranjevanja živil. Takšna živila nas razveseljujejo v hladnejših mesecih, ko izbira sezonskih živil ni tako pestra kot v toplejši polovici leta. Opravilo je lahko nadvse prijetno in sproščujoče, če se nanj seveda ustrezno pripravimo. Oglejte si našo ponudbo izdelkov, v nasvetih pa vas bomo seznanili, na kaj morate pri vlaganju paziti, prav tako pa vas bomo oskrbeli tudi z okusnimi in zanimivimi recepti za pripravo domače ozimnice.
Vinogradništvo
V naši pestri ponudbi lahko izbirate lahko med različno opremo za vinogradništvo in predelavo grozdja. Dobite vse za celoten proces, od izdelkov za vzdrževanje trt do do tistih za predelavo in stekleničenje.
Vlaganje sadja in zelenjave
Vlaganje sadja in zelenjave je eden najstarejših načinov shranjevanja živil. Takšna živila nas razveseljujejo v hladnejših mesecih, ko izbira sezonskih živil ni tako pestra kot v toplejši polovici leta. Opravilo je lahko nadvse prijetno in sproščujoče, če se nanj seveda ustrezno pripravimo. Oglejte si našo ponudbo izdelkov, v nasvetih pa vas bomo seznanili, na kaj morate pri vlaganju paziti, prav tako pa vas bomo oskrbeli tudi z okusnimi in zanimivimi recepti za pripravo domače ozimnice.
Vlaganje, vaše najboljše opravilo za hladne zimske dni!
Vlaganje sadja in zelenjave je eden najstarejših načinov shranjevanja živil. Takšna živila nas razveseljujejo v hladnejših mesecih, ko izbira sezonskih živil ni tako pestra kot v toplejši polovici leta. Opravilo je lahko nadvse prijetno in sproščujoče, če se nanj seveda ustrezno pripravimo. Oglejte si našo ponudbo izdelkov, v nasvetih pa vas bomo seznanili, na kaj morate pri vlaganju paziti, prav tako pa vas bomo oskrbeli tudi z okusnimi in zanimivimi recepti za pripravo domače ozimnice.
Kisanje in fermentacija
Med kisanjem ob pomoči mikroorganizmov, ki so naravno prisotni na vrtninah, poteka mlečno-kislinsko vrenje ali fermentacija. Mlečna kislina, ki torej nastane med kisanjem, ima razstrupljevalni, protibakterijski in protiglivični učinek, spodbuja prebavo, pomirja razdražena prebavila ter ima še več drugih učinkov.
Izberite iz naše ponudbe izdelkov vam najprimernejše ter začnite s pripravo hrane.
Kisanje in fermentacija
Med kisanjem ob pomoči mikroorganizmov, ki so naravno prisotni na vrtninah, poteka mlečno-kislinsko vrenje ali fermentacija. Mlečna kislina, ki torej nastane med kisanjem, ima razstrupljevalni, protibakterijski in protiglivični učinek, spodbuja prebavo, pomirja razdražena prebavila ter ima še več drugih učinkov.
Izberite iz naše ponudbe izdelkov vam najprimernejše ter začnite s pripravo hrane.
Kuhanje marmelad, džemov in sirupov
Priprava marmelad in džemov je nadvse zabavna stvar, vendar pa zahteva tudi nekaj spretnosti in znanj. Danes kuhamo marmelade v nižjih, širših kozicah ali posodah, kratek čas in v manjših količinah naenkrat, da tako ohranimo bogastvo hranilnih snovi, ki ga sadje vsebuje. Kuhane marmelade vlivamo v prikerno velike kozarce, odvisno od porabe.
Oglejte si našo ponudbo izdelkov za kuhanje marmelad, džemov in sirupov.
Sušenje in vakumiranje sadja in zelenjave
Z vakumiranjem v vakuumske vrečke vsaj delno odstranimo kisik, ki je poleg vlage in temperature glavni krivec za pokvarjeno hrano. Tako je z zmanjšanjem kisika tudi počasnejše propadanje hrane.
Vakumiranje in sušenje sadja
Vlaganje sadja in zelenjave je eden najstarejših načinov shranjevanja živil. Takšna živila nas razveseljujejo v hladnejših mesecih, ko izbira sezonskih živil ni tako pestra kot v toplejši polovici leta. Opravilo je lahko nadvse prijetno in sproščujoče, če se nanj seveda ustrezno pripravimo. Oglejte si našo ponudbo izdelkov, v nasvetih pa vas bomo seznanili, na kaj morate pri vlaganju paziti, prav tako pa vas bomo oskrbeli tudi z okusnimi in zanimivimi recepti za pripravo domače ozimnice.
Strokovna podpora
V Merkurju imamo velik nabor izdelkov priznanih blagovnih znamk in še posebej izkušeno ter izučeno prodajno ekipo, ki je zlahka na voljo in vam z veseljem svetuje.
Nasveti in ideje za pripravo ozimnice
Recept za pripravo domačega jabolčnega kisa
Preprost postopek za pripravo domačega jabolčnega kisa Potrebujete samo jabolka, vodo, kvas, sladkor in malo potrpljenja Preberite več o tem, kako pripraviti domači kis.
Vlaganje in vkuhavanje sadja in zelenjave
Vlaganje in vkuhavanje skupaj z večjo ozaveščenostjo o vplivih prehrane na zdravje doživlja sodobni preporod. S pomočjo teh kuhinjskih postopkov boste pripravili in dlje časa ohranili okusno, barvito in zelo kakovostno hrano.
Sušenje sadja in zelenjave
Sušenje sadja in zelenjave je način konzerviranja, ki pomaga ohraniti encime in hranilno vrednost živil. Dehidriranje je nekaj vmesnega med kuhano in surovo hrano. Proces odstrani dovolj vode, da prepreči rast bakterij, kvasovk in plesni.
Ribezova marmelada
Ste vedeli, da je ribez poln antioksidantov, vitamina C in prehranskih vlaknin? Ribez je torej ne le okusen, ampak tudi zdrav.
Metin sirup (recept)
Domači recept za metin sirup, ki ga navdihuje svežina. Popoln za koktajle, čaje, sladice in osvežilno vodo z meto.
Marmelada iz jagod in melone
Obožujete sočne poletne okuse? Shranite si jih v kozarec za mrzle zimske dni! Z vkuhavanjem marmelad boste v sadnih okusih uživali tudi izven sezone. Kuhinjo založite z vso potrebno opremo in najljubšim sadjem, s kombiniranjem različnih vrst sadja pa ustvarjajte različne okuse.
Kupite zdaj in plačajte prvi obrok čez tri mesece.
V Merkurju vse na enem mestu: informativni izračun, informacije za sklenitev kredita in odobritev v le nekaj minutah.
Kredit s trimesečnim odlogom je zelo primeren za življenjske situacije, ko vam prav pride odlog plačila zaradi obdobja povišanih stroškov. Kredit vam omogoča kar trimesečni odlog prvega obroka.
Video nasveti strokovnjakov za vrt
Strokovnjakinja za vrt svetuje
Vrt je sestavljen sistem, ki potrebuje neprekinjeno vzdrževanje. Tako, kot se skozi posamezne mesece spreminja narava, se spreminjajo tudi vrtna opravila.
Spomladi vrt pripravimo na rastno sezono, poleti skrbimo za rast rastlin, jeseni pobiramo pridelke, preko zime pa načrtujemo za novo sezono.
Vprašajte Anjo
Anja je navdušena vrtnarka, ki ima rada izzive in vsako leto v praksi redno preverja če teorija drži. Strokovnost, iznajdljivost in kreativnost so njene najboljše strani, ki jih s pridom izkorišča pri različnih vrtnarskih izzivih.
Pridružite se Facebook skupini
Skupina je namenjena vsem vrtnarskim vprašanjem in nasvetom, deljenju idej, fotografij in predvsem pogovoru o tem prekrasnem opravilu.
V skupino smo povabili tudi številne strokovnjake za vrt, ki bodo s svojim znanjem z veseljem pomagali in svetovali.
Teme skupine:
- vrtnarska vprašanja,
- nasveti Merkurjevih mojstrov,
- trendi vrtnarjenja,
- nagradne igre.