(pri nakupu nad 80 EUR)Izdelek je potrebno prevzeti osebno v trgovskem centru Izdelki s starostno omejitvijo potrebujejo potrditev starosti ob zaključku naročila.
Zdrav čokoladno kokosov sladoled
Domači bounty (čoko-kokos) sladoled
V sladoled lahko zapakiramo veliko zdravih in hranilnih stvari. Izdelamo ga lahko tudi popolnoma brez dodanega sladkorja, tako da za osnovo vzamemo zamrznjene banane. Banane so dobra izbira, ker so sladke in imajo lepo kremasto strukturo, da je sladoled res slasten.
Kako pripravimo banane?
Res lepo zrele banane olupimo in narežemo na približno 1 cm debele kolobarje (debelejši zamrznjeni kosi, so lahko prevelik izziv za blender), razporedimo na pladenj ali plastičen pokrov in zamrznemo. Zamrznjene lahko stresemo v vrečko in imamo pripravljene za takrat, ko se nam zazdi, da bi sladoled.
Potrebujemo:
-
2 zamrznjeni banani, narezani na kolute
-
1 pločevinka kokosovega mleka (400 ml) – dobro ohlajenega
-
1-2 zvrhani žlici presnega kakava
-
ščep prave burbonske vanilije
-
po želji dodamo še dve žlici narezane temne čokolade ali čokoladnih kapljic
-
kokosov čips za posip
Priprava:
Banane vzamemo iz skrinje in jih približno 10 minut pustimo na sobni temperaturi. Iz hladinika vzamemo kokosovo mleko in damo v blender samo zgornji, strjeni del. Dodamo kakav (količina je odvisna od okusa – lahko date več ali manj) in vanilijo, ter banane. Vse skupaj dobro zblendamo, da dobimo lepo gladek in kremast sladoled – pomagamo si tako, da ves čas porivamo sestavine proti nožem (to delamo s posebnim pripomočkom, ki ga dobimo pri blenderju, ker se nikakor ne smemo dotakniti nožev).
Sladoled predevamo v skodelice (pomagamo si s spatulo – silikonsko lopatko), posujemo s kokosovim čipsom in takoj postrežemo.