(pri nakupu nad 80 EUR)Izdelek je potrebno prevzeti osebno v trgovskem centru Izdelki s starostno omejitvijo potrebujejo potrditev starosti ob zaključku naročila.
Vzdrževanje indukcijskega kuhališča
Prednost indukcijskega kuhališča je, da nam pomaga segrevati in kuhati hrano na preprost način. Ob redni uporabi je potrebno tudi redno čiščenje kuhalne plošče. V nasprotnem primeru se bodo vsi ostanki nečistoč ob naslednji uporabi indukcijskega kuhališča prijeli na vročo površino. V nadaljevanju so nasveti.
OČISTITE KUHALIŠČE PRED UPORABO IN PO NJEJ
Pred vsako uporabo s površine kuhališča in dna posode najprej obrišite prah ali morebitne druge tujke, ki bi lahko opraskali površino. Uporabite vlažno mehko krpo. Nato površino obrišite do suhega. Tako boste zmanjšali možnosti, da bi se umazanija prijela na površino indukcijskega kuhališča.
OČISTITE KUHALIŠČE PRED UPORABO IN PO NJEJ
Pred vsako uporabo s površine kuhališča in dna posode najprej obrišite prah ali morebitne druge tujke, ki bi lahko opraskali površino. Uporabite vlažno mehko krpo. Nato površino obrišite do suhega. Tako boste zmanjšali možnosti, da bi se umazanija prijela na površino indukcijskega kuhališča.
NEMUDOMA OČISTITE UMAZANIJO
Če je površina indukcijskega kuhališča umazana, jo takoj očistite. Seveda če ni več vroča, saj se nihče ne želi opeči. S tem se boste izognili dodatnemu delu pozneje. Še posebaj je to pomembno pri razlitjih. Uporabite lahko vlažno gobico ali mehko krpo, namočeno v toplo milnico, in z njo obrišite morebitne madeže. S krpami iz mikrovlaken bodo rezultati čiščenja boljši.
Priporočljivo je uporabljati tudi namenska vzdrževalna sredstva, ki na površini ustvarijo zaščitni sloj, da se nanjo ne prijema umazanija.
KAJ PA TRDOVRATNA UMAZANIJA?
Ne glede na to, kako trdovratna je umazanija na indukcijskem kuhališču, nikar ne uporabljajte agresivnih pršil in čistil za odstranjevanje vodnega kamna, saj lahko poškodujejo površino indukcijskega kuhališča (ali vsaj njeno prevleko). Madeže, ki jih je težko očistiti, je treba očistiti z namenskimi sredstvi za indukcijsko kuhališče. V tem primeru je priporočljivo upoštevati navodila proizvajalca.
OČISTITE KUHALIŠČE PRED UPORABO IN PO NJEJ
Pred vsako uporabo s površine kuhališča in dna posode najprej obrišite prah ali morebitne druge tujke, ki bi lahko opraskali površino. Uporabite vlažno mehko krpo. Nato površino obrišite do suhega. Tako boste zmanjšali možnosti, da bi se umazanija prijela na površino indukcijskega kuhališča.
OČISTITE KUHALIŠČE PRED UPORABO IN PO NJEJ
Pred vsako uporabo s površine kuhališča in dna posode najprej obrišite prah ali morebitne druge tujke, ki bi lahko opraskali površino. Uporabite vlažno mehko krpo. Nato površino obrišite do suhega. Tako boste zmanjšali možnosti, da bi se umazanija prijela na površino indukcijskega kuhališča.
NEMUDOMA OČISTITE UMAZANIJO
Če je površina indukcijskega kuhališča umazana, jo takoj očistite. Seveda če ni več vroča, saj se nihče ne želi opeči. S tem se boste izognili dodatnemu delu pozneje. Še posebaj je to pomembno pri razlitjih. Uporabite lahko vlažno gobico ali mehko krpo, namočeno v toplo milnico, in z njo obrišite morebitne madeže. S krpami iz mikrovlaken bodo rezultati čiščenja boljši.
Priporočljivo je uporabljati tudi namenska vzdrževalna sredstva, ki na površini ustvarijo zaščitni sloj, da se nanjo ne prijema umazanija.
KAJ PA TRDOVRATNA UMAZANIJA?
Ne glede na to, kako trdovratna je umazanija na indukcijskem kuhališču, nikar ne uporabljajte agresivnih pršil in čistil za odstranjevanje vodnega kamna, saj lahko poškodujejo površino indukcijskega kuhališča (ali vsaj njeno prevleko). Madeže, ki jih je težko očistiti, je treba očistiti z namenskimi sredstvi za indukcijsko kuhališče. V tem primeru je priporočljivo upoštevati navodila proizvajalca.
NA POMOČ PRIHAJA STRGALNIK
Za trdovratnejše, prisušene ali zažgane madeže boste morda morali uporabiti britvico ali po možnosti strgalnik. Uporabite ju le takrat, kadar nežnejše metode niso učinkovite (mokra krpa in posebno čistilo). Strokovnjaki uporabnikom svetujejo, naj strgalnik kupijo neposredno od proizvajalca kuhališča in ga uporabljajo izjemno previdno, da ne bi poškodovali površine aparata.
Kako uporabljati strgalnik? Držite strgalnik pod kotom od 45° do 60° in ga nežno pritisnite ob površino, da odstranite umazanijo, po oznakah pa z njim le podrsajte. Strgala nikar ne postavljajte pravokotno na površino kuhališča in po njej ne praskajte z njegovo konico ali rezilom.
INDUKCIJSKA KUHALIŠČA NE MARAJO SLADKEGA
Ves sladkor in hrano, ki ga vsebuje, je treba s strgalom takoj odstraniti z indukcijskega kuhališča, čeprav je še vroče, saj lahko sladkor trajno poškoduje površino.
KIS DELA ČUDEŽE NA VODNIH MADEŽIH
Vodne madeže lahko z blago raztopino kisa zlahka odstranite s kuhinjske posode. Vendar ne uporabljajte te raztopine za čiščenje okvirja indukcijskega kuhališča, saj lahko izgubi sijaj. Po uporabi čistil poskrbite, da temeljito odstranite vse morebitne ostanke čistil, saj lahko med segrevanjem grel poškodujejo površino kuhališča.
VGRADITE KUHINJSKO NAPO
Če boste v kuhinjo vgradili kakovostno in zmogljivo kuhinjsko napo, boste tudi lažje ohranjali čisto indukcijsko kuhališče. Ker napa odstranjuje delce iz zraka, se bo na površinah kuhališča nabiralo manj umazanije, zato boste imeli precej manj dela s čiščenjem. Torej med uporabo indukcijskega kuhališča preprosto vklopite kuhinjsko napo.