Vaflji s sladoledom, smetano in jagodami
Bi radi pripravili okusne, puhaste in rahlo hrustljave vaflje? Vaflji so odlična izbira za razvajanje sebe ali vaših prijateljev.
Za pripravo teh vafljev je uporabite pekač za peko skledastih vafljev. Lahko naredite vafelj posodice ali klasične vaflje, odvisno od tega kaj vam pekač omogoča.
Sestavine
- 250 g
- moke
- 200 ml
- mleka
- 60 g
- sladkorja
- 1 vrečka
- vanilijevega sladkorja
- 1,5 čajne žličke
- soli
- 120 g
- masla
- 3
- velika jajca
- 1 čajna žlička
- pecilnega praška
Postopek priprave po korakih
- 01
Začnemo s stopljenim maslom, ki ga ohladimo na sobno temperaturo. - 02
Nato jajca ločimo na beljake in rumenjake. Beljake stepemo v čvrst sneg, med stepanjem dodamo ščepec soli. - 03
Rumenejake stepemo s sladkorjem, dokler ne dosežemo svetlo rumene barve. Dodamo stopljeno maslo, mleko, limonino lupinico ter presejano moko in pecilni prašek. - 04
Zmešamo vse sestavine v enotno zmes, nato pa postopoma vmešamo sneg beljakov s pomočjo lopatice. - 05
Segrejemo pekač za vaflje in ga namastimo. V pekaču pečemo vaflje, sledimo navodilom za pečenje, dokler niso zlatorjavi in hrustljavi. - 06
Ko so vaflji pečeni, jih serviramo s kepico sladoleda, stepeno smetano ter svežimi jagodami. - 07
Postrežemo :)
V naši trgovini najdete prav vse, kar potrebujete za popolne vaflje.
*čž = čajna žlička