Tortice Kuštravci
Tortice (kocke) s kokosom in jagodami iz božičkove pekarne. Navdušile vas bodo.
Navodila za pripravo
Čas priprave: 30-40 minut
Čas kuhanja: cca 20-25 minut
Količina: večjih kuštravec tortic
Sestavine: na seznam
Jajca ločimo na beljake in rumenjake. Beljake skupaj s soljo stepemo v čvrsti sneg. Rumenjake stepamo skupaj s sladkorjem 5 minut, da zmes podvoji svojo prostornino. Moko in pecilni prašek zmešamo. V vrč dodamo olje in vodo.
K rumenjakom dodamo izmerjene tekoče in suhe sestavine. Hitro premešamo in vmešamo stepeni sneg. Zmes prelijemo v dobro namaščen in s papirjem za peko obložen pekač.
Položimo v pečico, segreto na 170 stopinj Celzija, za 20–22 minut. Pečemo, dokler zobotrebec, zapičen v biskvit, ne pride ven čist.
Biskvit popolnoma ohladimo, nato odrežemo robove in ostalo razrežemo na večje kocke.
Čokolado stopimo v posodi z debelim dnom na najnižji temperaturi na štedilniku, nato ji dodamo olje.
Kocke povaljamo v stopljeni čokoladi in nato še v kokosu. Odložimo jih na rešetko in počakamo, da se čokolada strdi.
Sladko smetano stepemo do čvrstega. Vmešamo želatino in sladkor ter dobro premešamo.
Želatino lahko izpustimo, vendar bo smetana manj čvrsta in stabilna, če sladico pripravljate vnaprej.
Na vrhu izrežemo izdolbino in vanjo nadevamo marmelado. Čez nabrizgamo smetano in okrasimo z jagodami.
VIDEO: triki & nasveti
Sestavine
4 jajca
160 gramov sladkorja
1/4 čajne žličke soli
1 vanilijev sladkor
1 dcl sončničnega olja
1 dcl vode
200 gramov moke
1 polna čajna žlička pecilnega praška (ali vinskega kamna)
Sestavine za obliv
500 gramov temne čokolade + 8 žlic olja
200 gramov grobe kokosove moke
Sestavine za nadev in kremo
8 polnih čajnih žličk jagodne marmelade ali džema
500 ml sladke smetane za stepanje
2 žlici sladkorja v prahu
vrečka želatine fix
sveže jagode za okras
MERKURJEV TREND: BOŽIČKOVA PEKARNA
Izberite okraske in dekoracijo, ki simbolizirajo ljubezen skozi pekovske dobrote, ki jih z ljubeznijo pečemo in delimo z drugimi. Trend "Božičkova pekarna" ne le poudarja pomembnost družinskega časa, ampak tudi srčnost poklanjanja doma pripravljenih dobrot.
ANINA PRAZNIČNA KUHINJA 2023
Tudi za prihajajoče praznike simpatična mamica Ana Žontar Kristanc z nami deli slastne kulinarične recepte in ideje za čudovite namizne dekoracije. Recepte smo združili z našimi novoletnimi trendi, da boste vi lahko le še uživali v družbi svojih najbližjih.