(pri nakupu nad 80 EUR)Izdelek je potrebno prevzeti osebno v trgovskem centru Izdelki s starostno omejitvijo potrebujejo potrditev starosti ob zaključku naročila.
Slastna limonada iz dišečih zelišč
Le kdo nima rad osvežilne in slastne limonade, ob kateri zaigrajo vsi čuti? Ta čudovit osvežilni napitek klasično sestavljata voda ter sladki delež. S tem dobimo nešteto kombinacij, mi pa smo tokrat izbrali zelišča, iz katerih z vročo vodo pripravimo poparek.
Vsaka začimba, ki nam je všeč in si jo lahko predstavljamo v sladki kombinaciji, je ustrezna, da iz nje pripravimo limonado. Vodo vedno lahko zamenjamo z mineralno vodo, med najbolj pogostimi sestavinami pa sta limona in meta.
Poleg mete, so za limonado zelo primerna tudi zelišča: citronska melisa, bršljanasta grenkuljica in dišeča lakota. Ta zelišča v kombinaciji s sladilom razvijejo zelo všečen okus, s katerim smo predvsem pri pripravi limonade za otroke, večinoma na varni strani.
Zeliščno limonado lahko preprosto pripravimo, tako da zelišča namočimo kar v sok
Nekaj vejic citronske melise, grenkuljice in poprove mete operemo in osušimo, nato jih na hitro povaljamo z valjarjem, da lahko sestavine zelišč lažje iztekajo. Nato jih damo v steklenico in jih prelijemo z enim litrom jabolčnega soka. Dodamo lahko nekaj limoninega soka in nastrgane limonine lupinice. Skozi sito precedimo v kozarec in dolijemo mineralno vodo. Naravna zeliščna limonada je pripravljena.
Priprava sirupa in limonade
V naslednjem receptu uporabimo več zelišč:
- Zakuhamo enako količino vode in sladkorja ter posnamemo peno.
- Ko je zmes mlačna, dodamo nekaj kobul bezgovega cveta, več stebel dišeče lakote Sterntaler, mete Crispa in citronske melise Relax, po okusu dodamo še limono.
- Mešanico pokrijemo in jo za dva dni postavimo na hladno mesto. Občasno premešamo.
- Nato jo skozi gazo precedimo v kuhinjski lonec in ponovno zavremo. Tako pripravljeno osnovo za limonado še vročo napolnimo v steklenice.
Po tem receptu pripravimo čudovit sirup. Eno do dve jedilni žlici sirupa damo v običajni kozarec za limonado (0,2 l) in prelijemo z mineralno vodo. Okusa bezgovega cveta ne marajo vsi otroci, zato postopno preverimo delež kobul, če limonado pripravljamo za otroke. Večina odraslih je v primerjavi z otroki navdušena, če je dodanih veliko bezgovih cvetov.
Nekaj vejic citronske melise, grenkuljice in poprove mete operemo in osušimo, nato jih na hitro povaljamo z valjarjem, da lahko sestavine zelišč lažje iztekajo. Nato jih damo v steklenico in jih prelijemo z enim litrom jabolčnega soka. Dodamo lahko nekaj limoninega soka in nastrgane limonine lupinice. Skozi sito precedimo v kozarec in dolijemo mineralno vodo. Naravna zeliščna limonada je pripravljena.