
Proteinske skutne bagel štručke

Za vas smo pripravili idejo za skutne bagel štručke – popolno kombinacijo beljakovin, mehke teksture in hrustljave skorjice.
Idealne so za zajtrk, malico ali po treningu, poleg tega pa jih lahko kombiniramo z najljubšimi namazi in dodatki. Pripravite si jih vnaprej in uživajte v domači, hranljivi malici, ki vam bo dala energijo za vse izzive dneva!
Proteini oz. beljakovine so osnovni gradniki telesa, sestavljeni iz aminokislin, ki so ključne za rast, obnovo tkiv in delovanje organizma. Eden izmed naravnih virov beljakovin je tudi skuta, ki telesu zagotavlja pomembna hranila za energijo in regeneracijo.
Sestavine
- 250 g
- pasirane skute
- 150 g
- pirine (ali navadne) moke
- 1 ravna čž
- soli
- 1,5 čž
- pecilnega praška
- 1 jajce
- za premaz
- po okusu
- mešanica semen
čž = čajna žlička
Postopek priprave po korakih
- 01
Moko, sol in pecilni prašek premešamo.
- 02
Vgnetemo skuto. Oblikujemo testo in ga razdelimo na 4 dele. Vsak del oblikujemo v bagel štručko.
- 03
Odložimo na papir za peko in premažemo s stepenim jajcem. Potresemo z mešanico semen.
- 04
Položimo v segreto pečico na 200 stopinj za 30-35 minut da se zlato rjavo zapečejo.



