Praznični tiramisu z medenjaki
Če iščete nekaj preprostega, a elegantnega in okusnega, je ta sladica kot nalašč za vas.
Medenjaki, namočeni v mleku, zagotavljajo mehko in sočno podlago, medtem ko kremasta mešanica mascarponeja in stepene smetane, obogatena z limoninim sokom ter sladkorjem, zagotavlja popolno ravnovesje med nasprotji.
Sestavine za kremo
150 gramov mascarpone sira
500 ml sladke smetane za stepanje
1 žlica sladkorja
2 žlici limoninega soka
Sestavine za sladkorni obliv
2 žlici limoninega soka
3-4 žlice vode
240 gramov sladkorja v prahu
Ostale sestavine
20 medenjakov za dno sladice
200 ml mleka
medenjaki za okras
sladkorni kristalčki za okras – opcijsko
rožmarin za okras
Priprava
Čas priprave: 25-30 minut
Količina: 5 kozarcev
Medenjake namočimo v mleko in razporedimo po dnu.
Sladko smetano stepemo do mehkega. Mascarpone sir zmiksamo skupaj s sladkorjem in limonim sokom. Po delih in počasi v mascarpone sir vmešamo stepeno smetano da dobimo enotno kremo, ki naj ne bo presladka saj na vrhu pride sladkorni obliv. Kremo nabrizgamo na piškote. Vse sestavine za obliv z metlico zmešamo in ga prelijemo čez kremo.
Dodamo sladkorne kristalčke in medenjake in položimo v hladilnik za vsaj 3-4 ure.