(pri nakupu nad 80 EUR)Izdelek je potrebno prevzeti osebno v trgovskem centruIzdelek omogoča le dostavo na dom Izdelki s starostno omejitvijo potrebujejo potrditev starosti ob zaključku naročila.

Polnjene paprike so slovenska klasika. Mene je vedno jezilo zamudno čiščenje paprik in dejstvo, da vedno katera poči, ko jo poskušaš lepo očistiti skozi ozko odprtino na vrhu. Potem pa je naslednji izziv še kuhanje, ko jih je treba res paziti in mešati, da se ne primejo na dno posode.
Vsemu temu se izognemo, če jih pripravimo v pečici. V pečici lahko pripravite tudi klasične paprike. Danes pa z vami delim recept za malo drugačne polnjene paprike – poskusite, odlične so.
Najprej drobno narežemo veliko čebulo in jo počasi pražimo na maščobi. Ko je zlato rumena ji dodamo meso, rdečo papriko, in med mešanjem dobro prepražimo.
Meso solimo in popramo po okusu in dodamo še ostale začimbe, dobro premešamo in pustimo da malo postoji.
Medtem, ko se meso praži, prerežemo paprike na polovice in jih očistimo. Polovice zložimo na pekač in jih napolnimo s pripravljenim mletim mesom.
V pekač vlijemo 1 dl vode in ga damo v pečico, ki smo jo prej ogreli na 180 stopinj, za približno pol ure. Malo vmes pogledamo, pečeno je, ko so paprike mehke.
Medtem, ko se paprike pečejo pripravimo še paradižnikovo omako.
Na maščobi na blagem ognju počasi dušimo narezano čebulo in česen, ko se zmehčata, dodamo paradižnikovo mezgo, posolimo in po želji popramo. Vse skupaj kuhamo 10-15 minut. Če je omaka pregosta, ji dodamo malo vode (0,5-1 dl).
Na koncu dodamo še timijan in origano, potem pustimo samo še par minut na toplem, da se sprostijo arome.
Papriko postrežemo in prelijemo s paradižnikovo omako. Po vrhu potresemo še svežo baziliko. Zraven se prileže riž ali kaka druga priloga po izbiri.
Namesto mezge, lahko uporabimo tudi sveže paradižnike. Jaz jih ne lupim, le grobo narežem, dodam na čebulo in česen ter pokuham. Potem vse skupaj zmiksam v gladko omako ter dodam začimbe.
Paradižnik vsebuje dragoceno snov likopen (karotenoid), zaradi katerega je paradižnik tudi lepe rdeče barve. Biorazpoložljivost likopena se poveča s toploto (kuhanjem) in v kombinaciji z maščobo. Zato je domača paradižnikova omaka zelo dober vir likopena. Paradižnik seveda vsebuje tudi druge koristne snovi (vitamine, minerale in druga hranila).
Paradižnik je naravno kisel in večina se je navadila, da mu je treba dodati sladkor. To odsvetujem, ker sladkor res ni zdravo živilo. Če vam je paradižnik prekisel, ga raje osladite naravno - dodajte malo jabolčne čežane ali korenčkovega pireja. Korenček lahko dodamo tudi na začetku in nastrganega dušimo skupaj s čebulo in česnom.
Začimbe so naravni antioksidanti in pomočniki pri prebavi. Zraven tega vsebujejo še veliko drugih hranil.
Če nam paradižnikova omaka ostane, jo lahko uporabimo za kakšno drugo omako ali jo preprosto zamrznemo.
Ni izdelkov v košarici
Ni izdelkov v košarici
Za izbran trgovski center vam bomo samodejno prikazovali zaloge.
Vaš trenutno izbrani trgovski center je .
Ste že nakupovali v Merkur spletni trgovini?
PrijavaŠe niste nakupovali v Merkur spletni trgovini?
Ustvarite račun in nakupite hitreje.
Ob registraciji si lahko ustvarite tudi kartico MERKUR Zate, s katero si zagotovite dodatne prihranke.
Prikaz zalog je informativne narave. Točen podatek dobite v izbranem trgovskem centru.
Seznam želja se nalaga...
V našem Spletnem centru Merkur vam želimo omogočiti varno ter najboljšo nakupovalno izkušnjo, vendar zato potrebujemo vaše soglasje.
S klikom na gumb "Dovolim vse" se strinjate, da vam z digitalnim sledenjem na podlagi vaših nakupovalnih navad prikazujemo najbolj relevantno ponudbo in izdelke tudi na družbenih omrežjih in preostalih straneh.
Na povezavah merkur.si/piskotki in merkur.si/varstvo-osebnih-podatkov si lahko preberete več o piškotkih, ki jih uporabljamo in o naši politiki zasebnosti.
Brez skrbi, kadarkoli lahko spremenite politiko piškotkov in na ta način sami odločate o vaši zasebnosti.
V našem Spletnem centru Merkur vam želimo omogočiti varno ter najboljšo nakupovalno izkušnjo, vendar zato potrebujemo vaše soglasje.
S klikom na gumb "Dovolim vse" se strinjate, da vam z digitalnim sledenjem na podlagi vaših nakupovalnih navad prikazujemo najbolj relevantno ponudbo in izdelke tudi na družbenih omrežjih in preostalih straneh.
Na povezavah merkur.si/piskotki in merkur.si/varstvo-osebnih-podatkov si lahko preberete več o piškotkih, ki jih uporabljamo in o naši politiki zasebnosti.
Brez skrbi, kadarkoli lahko spremenite politiko piškotkov in na ta način sami odločate o vaši zasebnosti.
Omogočajo normalno delovanje Spletnega centra Merkur in nemoteno uporabniško izkušnjo. Z njihovo pomočjo vam zagotavljamo prikaz osnovnih funkcij kot so veljavnost uporabniškega računa, prikaz slik in opisov izdelkov, prikaz oglasnih pasic …Teh piškotkov ni možno upravljati in za njih ni potrebno pridobiti soglasja.
Omogočajo merjenje obiskanosti Spletnega centra Merkur (obiskanost in statistike posameznih strani, analize gibanja in spletne prodaje...) ter zagotavljajo ustrezen nivo varnosti. Statistike obiskanosti posameznih spletnih strani nam služijo kot povratna informacija pri pripravi naših vsebin in oglaševalskih akcij ter nam nudijo možnost izboljšave uporabniške izkušnje. Analiza obiska naših spletnih strani temelji na obdelavi anonimiziranih podatkov.
Omogočajo prikaz najbolj relevantne ponudbe in izdelkov na podlagi vaših iskanj ter obiska v Spletnem centru Merkur tudi na preostalih straneh in družbenih omrežjih. Z digitalnem sledenjem vam z uporabo različnih spletnih orodij tako lahko prikazujemo personalizirane oglase na podlagi vaših dejanskih zanimanj.