Piškoti: Miklavževi parklji s cimetom
Preverite slasten recept Ane Žontar, s katerim boste navdušili najmlajše, pa tudi vse ostale, ki jih imate radi.
Čas priprave: 30-40 minut
Čas kuhanja: 10-12 minut
Količina: približno 10 parkljev - odvisno od velikosti
Sestavine:
- 250 gramov bele moke
- 125 gramov masla
- 125 gramov sladkorja v prahu
- 3 rumenjaki
- ščep soli
- 1 žlica vanilijevega sladkorja
- 1 polna žlica cimeta
- 1 žlica limoninega soka (ali vode)
+ - rozine za oči in gumbe
+ - rdeč tekstil za jezike
Postopek:
Moko in maslo zdrobimo skupaj ali na hitro zmiksamo v multipraktiku.
Vmešamo sladkor, cimet, vanilijev sladkor, sol in rumenjake. Mešamo ali miksamo tako dolgo, da se oblikuje testo.
Testo lahko položimo v hladilnik za 20-30 minut ali pa pričnemo z njim delati takoj. (Sama ga vedno takoj uporabim naprej.)
Iz testa izrežemo navihane oblike in jih polagamo na pekač, ki smo ga prej obložili s papirjem za peko.
Dodamo rozine in vtisnemo jezike.
Pekač položimo v pečico, že ogreto na 180°C za 10-13 minut – odvisno od velikosti in tega kako zapečene piškote želite.