Njoki v omaki iz buče in mocarele
Recept za njoke v omaki iz pečene buče in mocarele bo navdušil vaše brbončice. Poleg tega je ta jed odlična priložnost, da se lotite igrivega izrezovanja buč in dekoriranja vaše jedilne mize.
Ogrejmo pečico in pečarajmo zlato jesen tudi v domači kuhinji.
Sestavine:
- 650-800 gramov njokov
- 1 manjša hokaido buča
- 1-2 žlici oljčnega olja
- 1 majhna glavica česna
- 1/2 čajne žličke sladke paprike v prahu
- čili ali poper v prahu (po okusu)
- 1/2 čajne žličke soli
- 1 pest parmezana
- 4 mocarele + želena količina svežih dodatno na porcijo
Čas priprave:
10-15 minut
Čas kuhanja:
45-60 minut
Količina:
za 4 osebe
Postopek priprave jedi:
- Bučo prepolovimo in ji odstranimo semena. Nato bučo razrežemo in prestavimo v skledo. Dodamo sol, olje, sladko papriko in poper ali čili. Vse skupaj dobro premešamo in razporedimo po pekaču. Dodamo tudi glavico česna, ki smo ji odrezali vrhnji del.
- Položimo v pečico, segreto na 190 stopinj Celzija, za 45-60 minut, da se buča lepo zapeče.
- Pečeno bučo nato razporedimo v mikser. Iz glavice česna iztisnemo pečen česen.
- V slani vodi skuhamo njoke po navodilih na pakiranju.
- V mikser k buči dodamo mocarelo, parmezan in vsaj deset žlic vode, v kateri smo kuhali njoke. Vse skupaj zmiksamo v omako. Dodamo sol in poper po okusu ter zmešamo s kuhanimi njoki.
- Na vrh dodamo še nekaj sveže mocarele in postrežemo.
Priprava dekoracije in mize:
Jed sem pripravila v pekaču 30x22x6 in servirala na čudovitem krožniku. Za fotografiranje sva bučo izrezala s pomočjo vrhunskega seta za izrezovanje buč, namesto svečk pa v bučo dodala LED lučke.
Uživajte! :)