(pri nakupu nad 80 EUR)Izdelek je potrebno prevzeti osebno v trgovskem centru Izdelki s starostno omejitvijo potrebujejo potrditev starosti ob zaključku naročila.
Napotki za vzdrževanje ponev
S pravilnim vzdrževanjem se ponvam in na splošno celotni kuhinjski posodi podaljša življenjska doba . Ob dobro vzdrževani posodi bo priprava jedi preprostejša in varna. V ponvah se pri pripravi jedi arome bolje ohranjajo, zato se tudi izboljša doživljanje okusa jedi.
PRAVILNA IZBIRA IN UPORABA PONVE
- Izberite ponev, ki je primerna za jed, ki jo želite pripraviti, število porcij in štedilnik. Ponve so različnih materialov in velikosti, zato se nekateri modeli bolje obnesejo za pripravo določenih jedi, spet druge pa so bolj univerzalne narave. Vsekakor pa je pomembno tudi kakšno ponev uporabite glede na vrsto štedilnika.
- Pred prvo uporabo obvezno preberite navodila proizvajalca ponve in štedilnika.
USTREZNA TEMPERATURA DOSEŽENA S POSTOPNIM SEGREVANJEM
- Ponve nikoli ne segrevajte če je ta prazne, brez vsebine.
- Izberite kuhališče ustreznega premera. Nikoli ne uporabljajte premajhnega kuhališča.
- Maščobo porazdelite enakomerno po ponvi in postopoma segrevajte. Ne priporočamo, da začnete z najvišjo stopnjo.
- Pravilna temperatura je dosežena, ko maščoba v ponvi prične migotati.
- Pri nastajanju pare je potrebno stopnjo gretja takoj zmanjšati.
- Optimalna delovna temperatura znaša, glede na uporabljeno maščobo, približno 200 °C. Dragocene sestavine v živilih se pri visokih temperaturah uničijo, zato poskrbite, da hrane nikoli ne boste kuhali pri previsoki temperaturi. Stopnjo gretja kuhalne plošče prilagodite šele potem, ko ste ponev že postopoma segreli.
Ponev nikoli ne uporabljajte na indukcijskih kuhalnih ploščah z Boost funkcijo, saj je ta namenjena le hitremu segrevanju velikih količin tekočine.
STALEN NADZOR MED PRIPRAVO JEDI
Postopek pečenja nikoli ne izpustite izpod nadzora, saj:
- se olje lahko vname. Če olje zagori, le-tega nikoli ne gasite z vodo.
- se ponev lahko pregreje.
- se jed lahko zažge.
ROČNO ČIŠČENJE
- Ostanke živil je priporočljivo odstraniti s papirnato brisačo.
- Umazano ponev namočite v vodo z detergentom. Če se je hrana trdovratneje prijela, posodo pustite v vodi dalj časa, tako se bo prijeta hrana zmehčala, njena odstranitev pa bo preprostejša.
- Ostanke očistite z mehko gobico ali krpo z dodatkom blagega detergenta za pomivanje posode. Nikoli ne uporabljajte abrazivnih gobic in čistilnih sredstev, jeklene volne, trdih krtač, agresivnih sredstev za čiščenje …
PRIMERNO SHRANJEVANJE
Ponve bodo najbolj optimalno shranjene, če bodo visele. V koliko ta opcija v vaši kuhinji ni izvedljiva, potem priporočamo, da pri zlaganju ponev eno na drugo vmes položite kuhinjsko krpo, ki bo oblažila medsebojno trenje ponev.