(pri nakupu nad 80 EUR)Izdelek je potrebno prevzeti osebno v trgovskem centru Izdelki s starostno omejitvijo potrebujejo potrditev starosti ob zaključku naročila.
Namaz iz jajčevcev: Babaganuš
Babaganuš je odličen kot namaz ali priloga. Lahko ga jemo s kruhom, grisini, s palčkami ali rezinami surove zelenjave, zraven mesa, rib.
Potrebujemo:
- 2 jajčevca
- 2 - 3 žlice tahini paste
- 2 žlici limoninega soka (lahko več, če vam je všeč okus)
- 1 - 2 žlici hladno stisnjenega olivnega olja
- 2 stroka česna
- peteršilj
- sol in poper
- kumin (orientalska kumina)
Babaganuš pripravimo tako, da jajčevca prerežemo, lupino prepikamo z vilico in ju spečemo na žaru. To bo trajalo okoli 15 - 20 minut.
V vmesnem času nasekljamo česen in peteršilj.
Ko sta jajčevca povsem mehka na otip, ju ohladimo in olupimo. Sredico z vilico dobro pretlačimo, pri daljših vlaknih si lahko pomagate z nožem - jih narežete. Primešamo še ostale sestavine, poskusimo, optimiziramo, če je potrebno.