Mesna štruca v listnatem testu
Navodila za pripravo
Čas priprave: 15-20 minut
Čas kuhanja: cca 20-25 minut
Količina: 6 mesnih štruc
Jajce za premaz stepemo in vanj vmešamo dve žlici vode. Kruh nadrobimo in ga prelijemo z vročim mlekom. Vse skupaj dobro premešamo in s prsti pretlačimo, nato ohladimo.
Meso, česen, sol, papriko, poper, stepena jajca, parmezan in namočen kruh dobro premešamo.
Testo razvaljamo, premažemo s stepenim jajcem in na vsako stran dodamo nadev, oblikovan v štruco. Testo po sredini razdelimo na dva dela in zvijemo.
Video: Recept si lahko ogledate tudi na našem YouTube kanalu
Video: 2x Anin trik za super slastno pečeno listnato testo
Zarežemo z nožem. Premažemo z jajcem in položimo v segreto pečico na 200 stopinj Celzija za 25–30 minut, da se štruca zlato rjavo obarva. Postrežemo z željeno prilogo.
Predlagane priloge: pire krompir, pečen krompir, solata, kuhana zelenjava
VIDEO: triki & nasveti
Sestavine
2 zavitka zvaljanega listnatega testa
1 kg mletega mešanega mesa
2 čajni žlički suhega česna
1 čajna žlička sladke paprike v prahu
1 žlica pradaižnikovega koncentrata
2 večji jajci
200 gramov starega kruha
100 ml mleka
1 čajna žlička soli
1 polna pest naribanega parmezana
poper po okusu
+
jajce za premaz
MERKURJEV TREND: PRAZNIČNO RAZKOŠJE
Izberite dekoracijo, ki diha z romantiko in brezčasno eleganco. Trend je zasnovan na temeljih razkošnih cvetličnih vzorcev in slogu 'Art Nouveau', ki ustvarja elegantno in sofisticirano vzdušje. Paleta čudovitih barv bo prazničnemu času vdihnila posebno noto čara in glamurja.
ANINA PRAZNIČNA KUHINJA 2023
Tudi za prihajajoče praznike simpatična mamica Ana Žontar Kristanc z nami deli slastne kulinarične recepte in ideje za čudovite namizne dekoracije. Recepte smo združili z našimi novoletnimi trendi, da boste vi lahko brez skbi, le še uživali v družbi svojih najbližjih.