(pri nakupu nad 80 EUR)Izdelek je potrebno prevzeti osebno v trgovskem centru Izdelki s starostno omejitvijo potrebujejo potrditev starosti ob zaključku naročila.
Losos v listnatem testu s špinačnim nadevom
Kombinacija lososa in špinače z aromo limone in kremnim sirom ustvarja pravo kulinarično umetnino.
Navodila za pripravo recepta
Čas priprave: 15-20 minut
Čas kuhanja: 25 minut
Količina: za 2 osebi
Lososovemu fileju odstranimo kožo. Posolimo ga in popopramo. Pustimo da se otopli na sobno temperaturo, vmes pa pripravimo ostalo. Ponev segrejemo. Dodamo olje in nariban česen. Takoj ko zadiši, dodamo špinačo. Pokuhamo le toliko da se spusti. Odstranimo in jo ohladimo. Dodamo ji naribano limonino lupinico, kremni sir, ter sol. Premešamo.
Jajce stepemo. Pečico segrejemo na 220 stopinj. Listnato testo še izdatno zvaljamo, da ga malce povečamo. Premažemo ga s stepenim jajcem. Razpolovimo ga in na vsako polovico dodamo lososov file. Nadevamo ju s špinačnim nadevom. Testo najprej zavihamo iz obeh strani, nato premažemo s stepenim jajcem in združimo še vrhnji in spodnji rob. Obrnemo okrog in odložimo na papir za peko. Površinsko zarežemo vzorec. Premažemo s stepenim jajcem in položimo v segreto pečico na zgornjo tretjino za 25 minut.
Pečenega lososa pustimo stati 5 minut, nato pa ga postrežemo. Postrežemo ga zraven pire krompirja, polente ali pečenega krompirja.
VIDEO: triki & nasveti
Sestavine
2 lososova fileja
1 zavitek zvaljanega listnatega testa
1/3 čajne žličke soli
črni poper po okusu
1 jajce
Sestavine za špinačni nadev
5 polnih pesti sveže špinače
3 žlice kremnega sira
1 strok česna
1 žlica oljčnega olja
limonina lupinica ene bio limone
1/3 čajne žličke soli