(pri nakupu nad 80 EUR)Izdelek je potrebno prevzeti osebno v trgovskem centru Izdelki s starostno omejitvijo potrebujejo potrditev starosti ob zaključku naročila.
Kostanjeva bajadera
Jesenski čas nas razveseljuje s prelepimi podobami narave. Večkrat si privoščite sprehod in občudujte pisano okolico in raznobarvne liste. Prenesite jesensko občutje tudi v vašo kuhinjo in pripravite nekaj posebnega. Predstavljamo vam neobičajno sladico, ki nadgrajuje znan okus in mu doda posebno razsežnost. To sladko poslastico postrezite hladno in jo dodajte kosilu ali večerji s prijatelji. Dober tek!
ČAS PRIPRAVE: 60 MINUT
ŠTEVILO PORCIJ: ZA 8 OSEB
SESTAVINE:
- 700 g kostanjevega pireja
- 500 g sladkorja
- 500 g mletih keksov Petit-Beurre
- 200 g masla
- 200 g čokolade
- 2 žlički rumove arome
Čokoladna glazura:
- 150 g čokolade za kuhanje
- 4-5 žlic olja
KORAK ZA KORAKOM:
- Pekač obložimo z alu folijo.
- Kekse zmeljemo v multipraktiku.
- V kozico pristavimo 1 dl hladne vode, 125 gramov masla, 100 g lomljene čokolade in 250 g sladkorja. Stopimo z mešanjem, zavremo in odstavimo.
- Primešamo polovico mletih keksov in 1 žličko ruma. Zmes v pripravljenem pekaču nekoliko ohladimo.
- Na masi enakomerno razdelimo kostanjev pire.
- Ostale sestavine pripravimo enako kot v zgornjih korakih in zmes razmažemo po kostanjevem pireju.
- Zmes ohladimo.
Priprava čokoladne glazure:
- Čokolado drobno nalomimo in z oljem pristavimo na štedilnik.
- Z občasnim mešanjem jo počasi topimo.
- Ohlajen kolač prelijemo s čokoladno glazuro in pustimo, da se ohladi.
VIRI
- Recept s slovenskega portala www.gurman.eu, preveden, urejen in dopolnjen po receptu kostanjeva bajadera s portala mezze magazin (srb.)
- Naslovna fotografija z istega bloga
- Številni drugi različni viri
- Thinkstock: fotografije v besedilu