(pri nakupu nad 80 EUR)Izdelek je potrebno prevzeti osebno v trgovskem centru Izdelki s starostno omejitvijo potrebujejo potrditev starosti ob zaključku naročila.
Kostanjev namaz
Ljubitelji jeseni lahko z jesenskimi plodovi naravo prenesete tudi v kuhinjo in pripravite namaz iz kostanja. Namaz lahko dodate na palačinke, kruh in celo kekse.
Čas priprave: 60 minut
Sestavine:
- 1 kg kostanja
- cca 250 g sladkorja
- 100 g čokolade (70 %)
- 1 vaniljin strok
- ščepec soli
KORAK ZA KORAKOM:
- Operemo in posušimo kozarec za vlaganje.
- Kostanj v blago soljeni vodi zavremo in skuhamo do mehkega. Kuhamo okoli 30 minut.
- Kostanj olupimo in s pomočjo multipraktika zmešamo v pire. Dodamo mu enako količino sladkorja ter ponovno zmešamo.
- Vaniljin strok razpolovimo z nožem, s konico pa izluščimo semena.
- Kostanjev pire prestavimo v posodo, prilijemo 2 dl vode, dodamo vanilijo, zavremo in počasi kuhamo. Dobro mešamo, da se sestavine premešajo in povežejo.
- Ohlajen kostanjev namaz damo v kozarec za vlaganje in shranimo v hladilnik.
Triki in namigi
- Sveži kostanji so gladki, trdi in svetleče rjave barve. V dlani so težki in ne zvonijo votlo.
- Tak namaz lahko v hladilniku hranite približno teden dni.
- Če najdemo kostanj z luknjicami, ga zavržemo, saj lahko sicer pokvari preostale kostanje.
- Kostanj ima najboljši okus po prvi slani.
- Izberite bourbonsko vaniljo, ki je najbolj cenjena.
Recept je s slovenskega portala www.gurman.eu, preveden, urejen in dopolnjen po receptu kostanjev namaz Nade Duhović, z bloga JUST GOOD FOOD; naslovna fotografija z istega bloga.