Kako pripraviti vrhunske koktajle za praznike ali kar tako?
Tomaž Fartek, državni prvak v mešanju koktajlov je pripravil tri recepte mešanih pijač, s katerimi si boste lahko polepšali praznike ali pa popestrili družabni večer.
KOKTAJL: ZIMSKO VESELJE
Primeren tudi za otroke
Sestavine:
- 0,5 dcl jabolčnega soka
- 0,5 dcl brusničnega soka
- 0,2 dcl svežih stisnjenih jagod
- vroči sadni čaj
- cimet
Priprava:
Pripravimo sadni čaj. V servirnem kozarcu zmešamo jabolčni sok, brusnični sok ter sveže stisnjene jagode. Nato prelijemo sadni čaj, ki naj bo še vroč. Na koncu posujemo s cimetom in okrasimo po želji.
KOKTAJL: ZIMSKO VESELJE
Sestavine:
- 1 dcl belega vina
- 0,3 dcl metinega sirupa
- 0,2 dcl jabolčnega soka
- radenska
- tonik
Priprava:
Kozarec za vino Polaris ohladimo z ledom. Zmešamo 1 dl belega vina, dodamo polovico merice jabolčnega soka in polovico merice metinega sirupa. Dobro premešamo in iz kozarca odstranimo led. Zmešani koktail prelijemo v kozarec za vino Polaris. Dodamo merico radenske in merico tonika. Okrasimo z melono in svežim cvetom.
KOKTAJL: ZIMSKO VESELJE
Primeren tudi za otroke
Sestavine:
- 0,5 dcl jabolčnega soka
- 0,5 dcl brusničnega soka
- 0,2 dcl svežih stisnjenih jagod
- vroči sadni čaj
- cimet
Priprava:
Pripravimo sadni čaj. V servirnem kozarcu zmešamo jabolčni sok, brusnični sok ter sveže stisnjene jagode. Nato prelijemo sadni čaj, ki naj bo še vroč. Na koncu posujemo s cimetom in okrasimo po želji.
KOKTAJL: ZIMSKO VESELJE
Sestavine:
- 1 dcl belega vina
- 0,3 dcl metinega sirupa
- 0,2 dcl jabolčnega soka
- radenska
- tonik
Priprava:
Kozarec za vino Polaris ohladimo z ledom. Zmešamo 1 dl belega vina, dodamo polovico merice jabolčnega soka in polovico merice metinega sirupa. Dobro premešamo in iz kozarca odstranimo led. Zmešani koktail prelijemo v kozarec za vino Polaris. Dodamo merico radenske in merico tonika. Okrasimo z melono in svežim cvetom.
KOKTAJL: SVETLEČE RAZKOŠJE
Sestavine:
- 0,3 dcl belega ruma z okusom malin
- 0,3 dcl gina
- 0,3 dcl mango ali pomarančnega sirupa
- penina
Priprava:
Kozarec za penino Bormioli Roma ohladimo z ledom. Zmešamo merico gina in dodamo merico belega ruma. Nato prilijemo še merico mango sirupa, lahko tudi pomarančnega. Dobro premešamo in iz kozarca odstranimo led. Zmešani koktajl prelijemo v kozarec za penino Bormioli Roma. Dolijemo še izbrano penino, okrasimo s pomarančno lupinico in meto in koktajl je pripravljen.
Minister za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!
Priporočamo izdelke: