Ježki, obliti z belo čokolado
V samo 20 minutah boste pripravili 5 elegantnih in okusnih ježkov z belo čokolado, ki so popolni za praznovanja in zabave.
Navodila za pripravo
Čas priprave: 20 minut
Količina: 5 ježkov
Pripomočki: kuhinjski robot, kozica z debelim dnom za topljenje čokolade, pladenj z luknjami za odcejanje ježkov, servirni nizki krožniki - manjši, da ne bodo preveliki za posamičnega ježka, zlate/roza majhne vilice
Piškote zmiksamo do finega. Dodamo mleko in namaz/sir in zmiksamo v enotno zmes.
Oblikujemo 5 ježkov in jih položimo na papir za peko. Položimo v zamrzovalnik za 20 minut.
Belo čokolado na pari stopimo in ji vmešamo olje. Po potrebi še malo popravimo obliko da so lepše okrogli, saj se bodo na tej točki lepše oblili, torej se bo nanje lepše prijela čokolada, ker bodo hladni.
Takšne postavimo na rešetko (ali drug mrežast podstavek) in prelijemo s čokolado, jim takoj zapičimo vilico in jih potresemo z izbrano dekoracijo.
VIDEO: triki & nasveti
Sestavine za krhko testo
200 gramov baby/savojskih piškotov
150 gramov spekulas piškotov
150 ml mleka
150 gramov belega čokoladnega namaza ali mascarpone sira (v tem primeru dodamo še sladkor po okusu)
300 gramov bele čokolade + 2 žlici olja in
vrtnični listi za okras – ali narezane brusnice ali liofilizirane jagode