Jagodne palačinke Aumonieres - darilca
Naveličani običajnih palačink? Poskusite s to razkošno različico, ki združuje klasično palačinko s slastnim jagodnim in mascarponejevim nadevom.
Navodila za pripravo
Čas priprave: 20 minut
Čas kuhanja: cca 15-20 minut
Količina: 6 palačink Aumonieres
Vse sestavine za palačinke dodamo v skledo in zmešamo do enotne zmesi. V kolikor imamo Tefalovo ponev počakamo, da se Thermo spot obarva rdeče in šele takrat začnemo s peko. Pečemo na ponvi dokler ne zmanjka zmesi in ohladimo.
Polovico jagod spasiramo. Dodamo jim limonin sok in sladkor, ter mascarpone sir. Fino zmešamo. Sladko smetano stepamo do točke da je mehko stepena – ima zavihane vrhove. Takrat vmešamo želatino fix in mešamo slabo minuto, da se fino očvrsti. Nekaj žlic navadne smetane odstranimo. Vmešamo jim malo sladkorja v prahu in prihranimo za sestavljanje sladice.
Z lopatko vmešamo jagodno mascarpone zmes v preostalo smetano, po okusu sladkamo in položimo v hladilnik za 2 uri ali v zamrzovalnik za 30 minut.
Na krožnik razmažemo navadno smetano in dodamo marmelado. Preostale jagode zrežemo na drobno. Na palačinko dodamo malo zrezanih jagod, nato dobro žlico jagodnega nadeva in jo zvijemo ko vidite na sliki.
Zavežemo jo v z izbranim trakom ali vrvico. Položimo na pripravljen krožnik s smetano in marmelado in okrasimo.
VIDEO: triki & nasveti
Sestavine za palačinke
6 jajc
250 ml mleka
350 ml vode z mehurčki
16 polnih žlic moke
1/3 čajne žličke soli
1 žlica sladkorja
1 čajna žlička vanilijeve arome ali vrečka vanilijevega sladorja
Sestavine za nadev
350 ml sladke smetane
2 žlici mascarpone sira
2-3 žlice sladkorja v prahu
2-3 žlice limone
14 večjih jagod + jagode za okras
1/2 vrečke želatine fix – opcijsko
6 čajnih žličk jagodne marmelade