(pri nakupu nad 80 EUR)Izdelek je potrebno prevzeti osebno v trgovskem centru Izdelki s starostno omejitvijo potrebujejo potrditev starosti ob zaključku naročila.
Hrustljav kruh brez gnetenja
Okusen hrustljav kruh je res enostavno pripraviti tudi povsem brez gnetenja ali dodajanja maščob. Kruh med peko v vročem loncu dobi hrustljavo skorjico in ker testo vzhaja mnogo ur, bo zaradi tega še posebej mehak in okusen.
Sestavine:
- 700 ml bele moke
- 1 žlička soli
- 4g svežega kvasa ali ½ žličke suhega kvasa
- 3,5 dcl vode
Priprava:
Mlačno vodo (pri suhem kvasu naj bo temperatura cca 42°C) zmešamo z ostalimi sestavinami. Testo previdno pokrijemo in pustimo vzhajati 12-24 ur.
Vzhajano testo zvrnemo na pomokano površino in ga nekajkrat prepognemo, (ne gnetemo). Potresemo ga z nekaj moke in pokrijemo z bombažno krpo.
Prazen lonec postavimo v hladno pečico in segrejemo na 225°C.
Ko je testo vzhajalo še cca 30 min, vzamemo lonec iz pečice in vanj položimo testo. Lonec pokrijemo s pokrovom in pečemo cca 30 minut. Odstranimo pokrov in pečemo še 15 minut, oziroma dokler zgornji del ne dobi lepo rjave barve.
Kruh vzememo iz pečice, ga obrnite na rešetko in pustite, da se ohladi.
Uživamo v domačem kruhu!