Domače testenine (fettuccine) iz samo 3 sestavin
Iz treh osnovnih sestavin – moka, jajca in sol – in strojčkom za testenine lahko ekspresno hitro in brez posebnega truda ustvarite popolne domače testenine.
Ta recept vam omogoča hitro in preprosto pripravo okusnih domačih testenin (fettuccin). Pozabite na dolgo pripravo, saj boste lahko hitro uživali v svežih, ročno narejenih testeninah. Idealno za vse ljubitelje domače kulinarike!
Sestavine
- 200 g
- moke
- 2
- jajci
- 1/3 čž
- soli
Postopek priprave po korakih
- 01
V multipraktiku zmešajte moko in sol, dodajte jajci in mešajte, dokler ne nastane testo. Z uporabo multipraktika se namreč izognete napornemu ročnemu gnetenju - lahko pa seveda gnetenje opravite tudi ročno. Testo nato zavijte v folijo za živila in pustite počivati 30-60 minut. - 02
Testo razdelimo na dva dela. Obe polovici razvaljamo do debeline, primerne za strojček za testenine. Testo spustimo najprej skozi nastavitev 6 in potem postopoma tanjšamo vse do nastavitve 3. Tako stanjšano testo spustimo skozi rezilo za fettuccine. - 03
Testenine nato lahko posušite na zraku ali pa jih še sveže skuhate v soljenem kropu.