(pri nakupu nad 80 EUR)Izdelek je potrebno prevzeti osebno v trgovskem centru Izdelki s starostno omejitvijo potrebujejo potrditev starosti ob zaključku naročila.
Domača mineštra s parmezanom in opečenimi kruhki
Naj v vaši kuhinji zadiši po dobri domači mineštri. Jedi na žlico so vedno boljše, ko se delajo v večjih količinah, zato je to odlična izbira za večjo družbo ljudi, ki ste jih povabili na prijetno druženje. Ne, to ni klasična mineštra! S sodobnim in modernim serviranjem lahko postane prav zanimiva jed, kakršno bi dobili iz rok kuharskega šefa. Za še boljši okus pa si povrhu posujte parmezan. Dober tek!
ČAS PRIPRAVE: 45 MIN
ŠT. PORCIJ: 6 OSEB
SESTAVINE:
- ½ pločevinke olupljenega paradižnika
- 3 bučke
- 150 g izluščenega graha
- 1 drobna čebula
- 1 srednje velik korenček
- ½ stebla belušne zelene
- 1 droben krompir
- 50 g drobnih testenin
- 2–3 žlice ekstra deviškega olivnega olja
- 1 L zelenjavne osnove
- 1 pločevinka rjavega fižola
- sol
- beli poper v zrnu
- majhen šopek peteršilja
- 1 strok česna
- 2 lovorova lista
- 6 rezin belega kruha
- 50–80 g parmezana
- ekstra deviško olivno olje
KORAK ZA KORAKOM:
- Neolupljene in očiščene bučke narežemo na kocke ali na koščke.
- Belušno zeleno in korenček olupimo in grobo sesekljamo.
- Peteršilj je potrebno osmukati, stebelca povežemo in lističe drobno sesekljamo z nožem.
- Fižol odcedimo in oprhamo z vodo, paradižnik pa grobo narežemo.
- Zelenjavno osnovo pristavimo in segrejemo.
- Česen je potrebno drobno sesekljati, čebulo pa narežemo na majhne kockice. Pristavimo ju v loncu, dodamo olivno olje in počasi segrejemo. Kasneje dodamo korenček, belušno zeleno, peteršiljeva stebelca in lovorov list.
Sestavine vsake toliko premešamo, med tem pa počasi pražimo, da čebula začne stekleniti. - Krompir olupimo in narežemo na približno centimetrske kockice.
- Bučke, grah, fižol in testenine pomešamo v loncu, jim prilijemo vročo zelenjavno osnovo, zavremo in počasi kuhamo, da se zelenjava dobro zmehča.
- Razpolovimo kruhove rezine in jih po obeh straneh opečemo v pečici ali suhi ponvi. Za mediteranski okus jih lahko po pečenju natremo s česnom in pokapamo z deviškim oljčnim oljem.
- Grobo sesekljamo peteršilj.
- Mineštro lahko začinimo s poprom ali soljo, peteršiljeva stebelca pa zavržemo.
SERVIRANJE
Mineštro serviramo v skodelice ali krožnike, ob stran zataknemo 2 polovički opečenih kruhkov, k jedi pa ponudimo parmezan.
NAMIGI
- Ljubitelji mesa lahko skupaj s čebulo prepražite 50 g sesekljane pancete, namesto zelenjavne pa uporabite govejo juho.
- Če v mineštri kuhate trdo skorjo parmezana, bo dobila izvrsten okus.
VIRI
- Recept s portala www.gurman.eu, preveden, urejen in dopolnjen po receptu Pečen brstični ohrovt s pinjolami in sezamom z bloga Na tanjiru (srb.); naslovna fotografija z istega bloga
- Številni drugi različni viri
- Thinkstock: fotografije v tekstu