Burrito s piščancem, nacho sirom, koruzo in svežim zeljem
Mehiška hrana je postala zelo priljubljena, predvsem za mlade in družine z otroki, saj jo lahko pripravimo hitro in iz svežih sestavin. Pri nadevih tacos, enchiladas in burritos je meja le domišljija. Enostavno jih pripravite tudi na veganski način ali jih napolnite s tistim, kar vam je še ostalo v hladilniku. Z novo ponvijo za tortilje Maku Kitchen Life jih lahko pripravite kar doma.
Sestavine za 2 osebi:
- 2 tortilji (srednje veliki)
- 2 žlici nacho sira
- 10 dag piščančjega mesa
- Sveže zelje, koruza iz konzerve
- Riban sir
- Pelati omaka
- Peteršilj
Priprava:
Tortiljo premažemo na tanko z nacho sirom in potresemo s koruzo ter narezanim svežim zeljem.
Piščančje meso narežemo na majhne kocke, posolimo in ga popražimo na olju. Potresemo po tortilji in vse skupaj tesno zavijemo v palačinko.
Čisto na rahlo prelijemo s pelati in potresemo z naribanim sirom.
Vse skupaj postavimo v pekač ali na žar in gratiniramo cca. 5 minut na 180 stopinj, toliko, da se sir stopi.
Poleg ponudimo zeleno solato in ocvrt krompirček, lahko pa tudi riž s kurkumo.